Bedankt voor het tekenen van ons manifest ❤

Bedankt voor het tekenen van ons manifest ❤

Veelgestelde vragen
 • Wie is Amref Flying Doctors?

  Amref Flying Doctors is de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie. We gaan uit van de kracht van de Afrikaanse bevolking zelf en zetten ons in voor een gezond en sterk Afrika. We bestaan sinds 1957 en trainen medisch personeel ter plaatse. In 2020 hebben wij 190.000 zorgverleners getraind op coronabestrijding via de telefoon.

  Lees hier meer over onze resultaten.

 • Wat is A Nice Place precies?

  A Nice Place is een opvanghuis In Kenia voor meisjes die gevlucht zijn voor hun besnijdenis. Hier lees je meer over A Nice Place.

 • Waarom worden meisjes in Afrika besneden?

  In verschillende Afrikaanse nomadengemeenschappen wordt meisjesbesnijdenis gezien als een belangrijke traditie. Het kenmerkt de overgang van meisje naar volwassenheid. Lees meer over dit onderwerp.

 • Wordt Amref Flying Doctors erkend door het CBF?

  Ja, wij worden erkend door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF).

  Het CBF is een onafhankelijk bureau dat controleert of we op een goede manier geld inzamelen en uitgeven. We mogen bijvoorbeeld maximaal 25% van de opbrengst uitgeven voor het inzamelen van geld. Verder moet ons bestuur bestaan uit onafhankelijke leden en moeten de financiële gegevens duidelijk en openbaar zijn.

  Zie je de CBF-erkenning bij een goed doel? Dan weet je dat het CBF het goede doel streng heeft beoordeeld en dat alles goed is. De erkenning geldt vijf jaar en beoordeelde organisaties worden tussentijds beoordeeld.

 • Is Amref Flying Doctors aangemerkt als ANBI?

  Ja, we zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI).

  Vanaf 1 januari 2008 kun je giften aan goede doelen die zijn erkend als ANBI aftrekken van je belastbare inkomen. Op de website van de belastingdienst vind je ons onder de naam ‘Stichting African Medical Research Foundation Nederland’.

  Ons RSIN-nummer: 0045.31.395.

 • Hoeveel van elke ontvangen euro besteden jullie aan het realiseren van een gezond en sterk Afrika?

  In 2021 was ons kostenpercentage 14 procent. Dat ligt ruim onder de CBF-norm van 25 procent. Van iedere euro ging in 2021 € 0,86 direct naar een gezond en sterk Afrika. Kijk voor meer informatie in ons jaarverslag.